Monday, March 26, 2012

April Sudaaaa!

Hi There...

Lama tak menjenguk blog, bukannye benci tapi ...1) laptop kong, 2)pindah keje baru...3) busy (tah hape lah busynya) 4) malas..

Now I have new Netbook so nak start menulis semula..

A little update on myself..


Skrg dah kerja kat tempat lain, ke Dataran Prima..since November 2011. Duluuu, masa kerja kat advertising agency jamban pintu merah tu..punya lah seksa nak jumpa client kat Dataran Prima, tah ceruk2 dunia mana. Masa tu aku pun berkata2 lah dlm hati, tak kuase haku nak kerja kat area ni..Nah! amek ko..sekarang ni lah opis aku..

Tapi sekarang dah senang sikit, since aku dah tau jalan2 shortcut nak pergi sini....bangunan nye cam buruk..tapiii..org2nya jelita2 belake..

Mula-mula masuk sini, culture shock jugak..kawan2nya lain, though 1 department ni ade ramai jugak familiar faces dr kilang ketapi tu lah kan..tapi environement dah lain..yg lagi panic, job role pun lain...aku kena buat payroll!

Dah lah aku tak suka nombor2..pas tu benda tu pulak lah aku kena handle...tapi at least i give a try n challenge myself..i can do it lah..tp i can't stand the stress...org2 yang coolll..n tak cepat panic je boleh buat payroll..org cam aku ni yg selalu gelabah ayam..memang konpim tak boleh handle..

So after few months buat payroll..an opportunity datang utk handle benda lain..so apa lah lagi kan...

boleh ke saye...jadi warganye...


Update lain....hopefully I can be a student again soon...borang dah di hantar, waiting for surat je..n..part from that..am writing again...2 project on the same time..a memoir of myself n a love story "Izinkanku mencitai kamu.." ~ I need to declare it here so I will make sure i buat sampai habis..tak separuh2 jalan je...


netbook je..


Talking about separuh jalan, azam 2012 ialah taknak buat kerja separuh jalan, all this while memang aku le org yg selalu buat keje separuh jalan..asal siap..kualiti hancuss..! this year..I'll proove it..both memoir n novel need to be done before my 38th birthday...38 ke...??

Then aku dah start push myself pergi gym, n everytime I am on that machine..kalau aku set 30 minit..i'll make sure i finishkan 30 minit tu..sampai dia tulis "Workout done! Great Job!' baru le rasa best kan...Takde dah mcm dulu..asal mengah je stop..walaupun baru je 10 minit! Then guitar pun, if any chords lagu2 yg saya suka..i'll make sure i boleh main lagu tu n nyanyi sekali..baru lah tak berkarat guitar aku kan...


"and the guitar is ready"


Anyway, thank you for always been there sampai sekarang...wait for my memoir title tak sure lagi "NAMA SAYA K.O.R.A.I.Z.A' or "Aku ingin menggapai bintang" (korang rasa mana best..?) and citer love story "Izinkanku Mencintai Kamu"

Now dah almost april..so kita mesti.... CERGAS CERGAS CERGAS..!

2 comments:

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

yaaa cargas!!

blog juga said...

Ingin berkongsi banner saiz 125px, sila kunjungi blog kami untuk lapor diri.

Terima kasih.
http://www.blog.nik.my/index.php?id=39